Trucks Danmark
Trucks Danmark
Skal du bruge renoverede dele?

Skal du bruge renoverede dele?

Emner i denne artikel

Når en vigtig komponent går i stykker, opstår det uundgåelige spørgsmål, hvordan du skal udskifte den. Få den repareret, købe en ny eller gå efter en renoveret del? For at tage den beslutning, der er den rigtige for din virksomhed, er det vigtigt at forstå, hvordan de tre muligheder hver især kan løse det samme problem.

 

At købe en ny del er muligvis din første tanke, når noget går i stykker. Du vil jo trods alt bare have noget, der fungerer, er dækket af en garanti, og som du ved vil passe til din lastvogn. En ny del vil også have den nyeste teknologi, den længste, forventede levetid og fungere perfekt. Men den har også en højere pris, og du vil være nødt til at vurdere, hvordan dette vil påvirke dine driftsomkostninger og de samlede ejeromkostninger til lastvognen.

Når du reparerer en del, udskiftes de defekte eller slidte komponenter, mens resten forbliver de samme. Og hvis delen ikke kan repareres, bruger dit værksted dele fra et andet køretøj til at udskifte komponenten. Selvom en reparation kan spare dig penge, er det godt at være opmærksom på, at dette betyder, at en del af dit udstyr vil blive udbedret, mens resten forbliver det samme. Selvom det, der stadig fungerer, kan se godt ud, kan der stadig godt være problemer, der ikke er umiddelbart synlige, hvilket kan medføre, at udstyret senere bryder ned. En reparation betyder også næsten altid en vis nedetid, da lastvognen skal være på værkstedet et stykke tid.

Og så er der renovering. Før du overvejer, om dette er den rigtige mulighed for dig, er det vigtigt at skelne mellem renovering og ombygning af udstyr. Renovering er en standardiseret industriel proces, hvor slidte dele renoveres til en tilstand, der er så god som ny i forhold til tekniske specifikationer og ydeevne. Når vi renoverer dele hos Volvo Trucks, inkluderer denne proces afmontering, rengøring, genbearbejdning, samling og test af udstyret. Processen ligner den originale fremstillingsproces, bortset fra at nogle af komponenterne har haft en tidligere levetid.

Der er et par grunde til, at en renoveret del kan være den rigtige investering, hvis du står over for, at en vigtig komponent er brudt ned. Det mest indlysende er selvfølgelig de lavere omkostninger sammenlignet med en ny del. Når du køber en renoveret enhed, opdateres alle dele med den nyeste teknologi i modsætning til at købe en ny transmission, der måske har ligget på en hylde i flere måneder.

Kvaliteten er et andet plus, da renoverede dele opfylder OEM-standarderne for ydeevne og altid leveres med en garanti. Sidst, men ikke mindst, har en renoveret del også en meget mindre indvirkning på miljøet, da der bruges meget mindre råmateriale, energi og vand i produktionsprocessen.

Når alt kommer til alt, så afhænger din købsstrategi af din virksomheds specifikke behov. Hvis renovering er noget, du overvejer, er du velkommen til at downloade min vejledning, der dækker de spørgsmål, du bør stille dig selv, inden du vælger en renoveret del.

Download min vejledning nu!

Download
For spørgsmål angående indhold på Knowledge Hub, kontakt os >>

Hold dig opdateret

Abonner på nye artikler